Halloweenské crinkles

Halloweenské crinkles

5
(16)

Halloween se blíží, a vy se na něj můžete připravit upečením originálních popraskaných (strašidelně dobrých) sušenek crinkles. 

Pro halloween je ideální verze black crinkles, u které budete potřebovat černé kakao.

Na asi 25 kusů sušenek budete potřebovat: 

60 g másla

  • 150 g krupicového cukru (kdo rád sladší, může použít 200 g)
  • 2 vejce
  • 8 g vanilkového cukru (nebo ještě lépe 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu)
  • 130 g celozrnné ječné mouky (lze použít i klasickou hladkou mouku)
  • 60 g černého kakaa
  • ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva 
  • špetka soli 
  • moučkový cukr na obalování
Crincles

Jak připravit těsto: Máslo je potřeba rozpustit a nechat chvíli vychladnout. Následně vyšleháte vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem a špetkou soli. K této směsi přidáte vlažné máslo a následně mouku smíchanou s práškem do pečiva a černým kakaem a vypracujete těsto. Těsto přikryjte potravinářskou fólii a necháte ideálně alespoň 2 hodiny (minimálně 1 hodinu) na chladném místě odpočívat. Pak z těsta vytvarujte kuličky, které obalte v moučkovém cukru (moučkový cukr neoklepávejte) a ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem.

Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C a připravené crinkles pečte při této teplotě cca 15 minut.

A k Halloweenu je neodmyslitelně spojena také dýně, a proto zde najdete také recept na dýňové crinkles.

Na asi 25 kusů sušenek budete potřebovat: 

  • 50 g másla
  • 200 g krupicového cukru (kdo rád sladší, může použít 250 g)
  • 2 vejce
  • 200 g dýňového pyré
  • 330 g celozrnné ječné mouky (lze použít i klasickou hladkou mouku)
  • 1 čajová lžičky kypřícího prášku do pečiva 
  • špetka soli 
  • moučkový cukr na obalování

Jak připravit těsto: Máslo je potřeba rozpustit a nechat chvíli vychladnout. Následně vyšleháte vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem a špetkou soli. K této směsi přidáte vlažné máslo a dýňové pyré a následně mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujete těsto. Těsto přikryjte potravinářskou fólii a necháte ideálně alespoň 2 hodiny (minimálně 1 hodinu) na chladném místě odpočívat. Pak z těsta vytvarujte kuličky, které obalte v moučkovém cukru (moučkový cukr neoklepávejte) a ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem.

Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C a připravené crinkles pečte při této teplotě cca 15 minut.

Tip: Po upečení a vychladnutí skladujte v uzavíratelné nádobě na chladnějším místě, aby crinkles vydržely křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.

A Halloween může začít 😊

Autorka: Monika Sabolová

Jak se vám líbil tento článek?

Vyberte počet hvězd a můžete hodnotit!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 16

Zatím nikdo nehlasoval, budete první?

Protože se vám článek líbil, možná vás budou zajímat i mé další kanály...

Sledujte mě na sociálních sítích!

Komentáře
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Koukněte na všechny komentáře