Vítejte na mém blogu

Přeji vám příjemné počtení a odpusťte mi případné překlepy. 

imunita
8.4. 2024

5 babských rad na posílení imunity

Jaro je čas, který testuje naši imunitu. Ráno můžete vyjít v bundě, na oběd zajít v tričku a odpoledne se vracet domů ve svetru. Změny teplot mohou dát naší imunitě zabrat. Proto jsme se podívali na několik babských rad, které by vám s tím mohly pomoci.

únava
26.3. 2024

7 tipů, jak se zbavit únavy

Cítíte se už delší dobu unavení, sotva dokážete udržet otevřené oči a zvládat základní denní činnosti? Příčin může být hned několik. Některé z nich by vás třeba ani nenapadly - a to je možná děláte denně! Co s tím? Máme pro vás 7 tipů.

bolest zad
1.3. 2024

Je sezení horší než kouření?

Sezení na židli je hlavní výplní dne mnohých z nás. A to nejen v dospělosti. Časté sezení nás provází již od útlého věku. Děti sedí na židličkách, malují si, koukají na pohádky… a pak začnou chodit do školky, kde opět spoustu času tráví sezením.  Od prvního dne, kdy nastupujeme do školy, je jasné, že nás čeká minimálně 13 let každodenního sezení v lavici, pokud...

zelenina
3.2. 2024

Začala jsem do stravy zahrnovat více zeleniny. Tohle se stalo…

Co se stane, když zahrnete do stravy více zeleniny? A jak to vůbec udělat? Máme pro vás hned 11 tipů!

snídaně
1.2. 2024

5 snídaní, které vás zahřejí během chladných dní

Každé roční období máme chuť na něco jiného. Je to přirozené. V zimě nás víc lákají teplé polévky a horké čaje, v létě zase svěží saláty a ledové limonády. A protože teď máme zimu, mrkli jsme se na to, jakou snídani si doma můžete vykouzlit, aby vás zahřála na celé dopoledne.

zdravé jídlo
19.1. 2024

6 rad, jak si vytvořit zdravý jídelníček

1. Začněte den vyváženou snídaní (a myslete hlavně na bílkoviny!) To pro vás asi nebude žádná novinka, že je snídaně důležitá a měli byste si ji každý den dát. Je tomu skutečně tak, pravidelně snídat se vám vyplatí hned z několika důvodů.  Nicméně není důležité jen to, jestli se najíte, ale také co si dáte. Vaše snídaně by,...

vitaminy
11.1. 2024

Velký přehled vitamínů a minerálních látek: proč jsou tak důležité a kde je najdete?

Že je dostatečný příjem vitaminů a minerálních látek důležitý, už vám je asi jasné. Kde je ale najít? Kolik jich za den přijmout? A proč konkrétně jednotlivé látky potřebujeme?

svačiny
3.1. 2024

Tipy na 3 zdravé svačinky, které vám pomohou odlehčit jídelníček po vánocích

Zanechte vánoční kalorické hříchy za sebou s našimi třemi lahodnými, zdravými a lehkými svačinkami, které vám pomohou obnovit rovnováhu po svátcích.

pitný režim
27.11. 2023

Jak si zvyknout na pitný režim

Dodržování optimálního pitného režimu je velmi častým problémem. Pravidelný příjem tekutin je pro nás a naše zdraví ovšem nezbytný. Proč tomu tak je? A jak to tedy udělat, abychom na pití nezapomínali?

večeře
3.11. 2023

Nápady na zdravé večeře

Už vás nebaví pečivo k večeři? Zkuste jeden z našich rychlých, zdravých receptů!