Vítejte na mém blogu

Přeji vám příjemné počtení a odpusťte mi případné překlepy. 

přejídání
23.7. 2024

6 fíglů, jak zvládnout letní prázdniny bez přibírání

Letní prázdniny jsou často spojené se zahradními grilovačkami, ledovými drinky v horkých večerech, poleháváním u vody nebo all inclusive dovolenými. Nejednou jde tento životní styl ruku v ruce s přibíráním na váze. Jak to udělat, abyste si volno mohli náležitě užít a zároveň se vám nepohla ručička na váze?

miami
8.7. 2024

Nepůjčili nám auto, tak jsme šlápli do pedálů aneb proč si projet Miami na kole.

Co se stane, když si dva měsíce dopředu půjčíte v Miami auto a na letišti vám řeknou, že vám ho nedají? Půjčíte si bicykl! Pojďte s námi v rychlosti prozkoumat jedno z nejznámějších měst Ameriky na dvou kolech a zjistěte, co vše toto ekologické cestování přináší.

gril
31.5. 2024

Tajemství zdravého grilování: osvědčené triky a recepty

Období grilování už je v plném proudu. Nejednou už jsme bohužel slyšeli, že právě časté grilovačky přispěly k problémům s váhou na konci léta. Jak to udělat, aby oblíbená příprava pokrmů neohrozila vaši váhu ani zdraví?

jojo efekt
30.4. 2024

3 tipy, jak se vyhnout jojo efektu, i když je vám 40+

Mít krásnou, štíhlou postavu je snem spousty žen. Kvůli těmto snům se snaží mnoho z nich drastickými způsoby zredukovat svou váhu. Některé se však rozhodnou pro diety, které ve většině případů nejsou udržitelné ani zdravé. V naprosté většině případů následně dochází k takzvanému jojo efektu. Co to vůbec je a jak mu předejít i po 40?

imunita
8.4. 2024

5 babských rad na posílení imunity

Jaro je čas, který testuje naši imunitu. Ráno můžete vyjít v bundě, na oběd zajít v tričku a odpoledne se vracet domů ve svetru. Změny teplot mohou dát naší imunitě zabrat. Proto jsme se podívali na několik babských rad, které by vám s tím mohly pomoci.

únava
26.3. 2024

7 tipů, jak se zbavit únavy

Cítíte se už delší dobu unavení, sotva dokážete udržet otevřené oči a zvládat základní denní činnosti? Příčin může být hned několik. Některé z nich by vás třeba ani nenapadly - a to je možná děláte denně! Co s tím? Máme pro vás 7 tipů.

bolest zad
1.3. 2024

Je sezení horší než kouření?

Sezení na židli je hlavní výplní dne mnohých z nás. A to nejen v dospělosti. Časté sezení nás provází již od útlého věku. Děti sedí na židličkách, malují si, koukají na pohádky… a pak začnou chodit do školky, kde opět spoustu času tráví sezením.  Od prvního dne, kdy nastupujeme do školy, je jasné, že nás čeká minimálně 13 let každodenního sezení v lavici, pokud...

zelenina
3.2. 2024

Začala jsem do stravy zahrnovat více zeleniny. Tohle se stalo…

Co se stane, když zahrnete do stravy více zeleniny? A jak to vůbec udělat? Máme pro vás hned 11 tipů!

snídaně
1.2. 2024

5 snídaní, které vás zahřejí během chladných dní

Každé roční období máme chuť na něco jiného. Je to přirozené. V zimě nás víc lákají teplé polévky a horké čaje, v létě zase svěží saláty a ledové limonády. A protože teď máme zimu, mrkli jsme se na to, jakou snídani si doma můžete vykouzlit, aby vás zahřála na celé dopoledne.

zdravé jídlo
19.1. 2024

6 rad, jak si vytvořit zdravý jídelníček

1. Začněte den vyváženou snídaní (a myslete hlavně na bílkoviny!) To pro vás asi nebude žádná novinka, že je snídaně důležitá a měli byste si ji každý den dát. Je tomu skutečně tak, pravidelně snídat se vám vyplatí hned z několika důvodů.  Nicméně není důležité jen to, jestli se najíte, ale také co si dáte. Vaše snídaně by,...