Halloween se blíží, a vy se na něj můžete připravit upečením originálních popraskaných (strašidelně dobrých) sušenek crinkles.
Pro halloween je ideální verze black crinkles, u které budete potřebovat černé kakao.
Na asi 25 kusů sušenek budete potřebovat:
60 g másla
Jak připravit těsto: Máslo je potřeba rozpustit a nechat chvíli vychladnout. Následně vyšleháte vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem a špetkou soli. K této směsi přidáte vlažné máslo a následně mouku smíchanou s práškem do pečiva a černým kakaem a vypracujete těsto. Těsto přikryjte potravinářskou fólii a necháte ideálně alespoň 2 hodiny (minimálně 1 hodinu) na chladném místě odpočívat. Pak z těsta vytvarujte kuličky, které obalte v moučkovém cukru (moučkový cukr neoklepávejte) a ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C a připravené crinkles pečte při této teplotě cca 15 minut.
A k Halloweenu je neodmyslitelně spojena také dýně, a proto zde najdete také recept na dýňové crinkles.
Na asi 25 kusů sušenek budete potřebovat:
Jak připravit těsto: Máslo je potřeba rozpustit a nechat chvíli vychladnout. Následně vyšleháte vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem a špetkou soli. K této směsi přidáte vlažné máslo a dýňové pyré a následně mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujete těsto. Těsto přikryjte potravinářskou fólii a necháte ideálně alespoň 2 hodiny (minimálně 1 hodinu) na chladném místě odpočívat. Pak z těsta vytvarujte kuličky, které obalte v moučkovém cukru (moučkový cukr neoklepávejte) a ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C a připravené crinkles pečte při této teplotě cca 15 minut.
Tip: Po upečení a vychladnutí skladujte v uzavíratelné nádobě na chladnějším místě, aby crinkles vydržely křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.
A Halloween může začít 😊
Autorka: Monika Sabolová