večeře

Nápady na zdravé večeře

4.7
(49)

1. Stir-fry tofu se zeleninou a rýží

tofu

Budete potřebovat:

  • 200 g marinovaného tofu nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíci medu nebo javorového sirupu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 papriku nakrájenou na proužky
  • 1 mrkev nakrájenou na proužky
  • 1 brokolici nakrájenou na kousky
  • 150 g basmati rýže 
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

V míse smíchejte sójovou omáčku, med a koření. Rozpalte pánev s lžící sezamového oleje na střední teplotu. Nakrájené tofu osmahněte na pánvi, dokud nezezlátne. Poté dejte stranou. Na zbytku oleje osmahněte nakrájenou zeleninu. K zelenině přidejte tofu a zalijte směsí sójové omáčky, medu a koření. Chvíli povařte a mezitím si připravte rýži podle návodu. Smíchejte dohromady a máte hotovo! 

TIP: Stáhněte si ukázku jídelníčku zdarma a buďte fit i po 40!

2.  Čočkový salát s kuřecím masem a avokádem 

kuře

Budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 šálek červené čočky (z konzervy)
  • 1 avokádo nakrájené na kostky
  • 1/2 cibule nakrájené na kostičky
  • 1/4 hrnku vlašských ořechů
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Kuřecí maso očistěte, vložte do horkovzdušné fritézy, nastavte na 180 °C a cca 10 minut. V půlce času prsa otočte. Mezitím si nakrájejte zeleninu. Až bude maso hotové, nakrájejte jej na kostky,  smíchejte s čočku z konzervy, avokádem, cibulí a vlašskými ořechy. Zvlášť si připravte dresink smícháním olivového oleje, balzamika, soli a pepře. Polijte salát dresinkem a promíchejte. Dobrou chuť! 

TIP: 5 receptů na praktické svačinky

3. Hovězí bifteky s batáty a zeleninou

biftek

Budete potřebovat:

  • 2 kousky hovězího masa (ideálně svíčkové) 
  • 2 batáty 
  • 1 cuketu nakrájenou na plátky
  • 2 mrkve nakrájené na plátky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžičku mletého česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Hovězí maso potřete olejem, osolte, opepřete a vložte do horkovzdušné fritézy nastavené na 190 °C na cca 10 minut. V polovině maso otočte. Mezitím si připravte batáty a zeleninu. Omyté batáty nakrájejte na hranolky, stejně tak nakrájejte cuketu a mrkev, pokapejte olejem, osolte, opepřete, přidejte česnek a případně okořeňte dle chuti a nechte péct při 190 °C asi 15 minut. Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte s dozlatova opečenou zeleninou. Bon appétit!

Jak se vám líbil tento článek?

Vyberte počet hvězd a můžete hodnotit!

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Počet hlasů: 49

Zatím nikdo nehlasoval, budete první?

Protože se vám článek líbil, možná vás budou zajímat i mé další kanály...

Sledujte mě na sociálních sítích!

Komentáře
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hodnocené
Inline Feedbacks
Koukněte na všechny komentáře